Herbicide kopen

Herbicide kopen voor een mooie tuin. Als je een mooie tuin hebt, wil je die graag goed onderhouden. Dit betekent dat je vaak bezig bent met het verwijderen van onkruid uit de tuin. Onkruid is een lastig iets, wat altijd weer terug wil komen, en als je het niet goed met wortel en al uitroeit, kom je er bijna niet vanaf. Om het bestrijden van onkruid makkelijker te maken, zijn er verschillende producten en middelen te koop, die allemaal vallen onder de noemer herbicide.

Wat is herbicide?

Herbicide kopen om onkruid te doden. Maar wat is herbicide eigenlijk? Een herbicide is een chemisch middel wat je gebruikt om onkruid te doden of te verdelgen. In de loop van de tijd is er veel onderzoek geweest naar goede middelen om het onkruid te bestrijden. Met name in de landbouwsector zijn deze middelen erg belangrijk. Zij zorgen ervoor dat de oogst die men van het land kan halen groter en beter is dan wanneer deze middelen niet zouden worden gebruikt. De landbouwsector is altijd de reden geweest waarom deze producten zijn ontwikkeld. Maar omdat het in de landbouwsector zo’n groot succes was, heeft men de producten wat aangepast zodat ze ook voor de consument toegankelijk werden. Er zijn nu veel mensen die een herbicide gebruiken om het onkruid in hun tuin te bestrijden.

Verschillende soorten herbicide kopen

De herbiciden kunnen in verschillende soorten worden verdeeld. Deze verdeling komt tot stand door te kijken naar de manier waarop het middel door het onkruid wordt opgenomen. Je hebt als eerste de bodemherbiciden, die ook wel de wortelherbiciden worden genoemd. Deze herbiciden worden opgenomen door de delen van het onkruid die onder de grond zitten. Het gaat dan meestal om de wortels van het onkruid. Je spuit het middel op de grond rond het onkruid, waarna het opgenomen wordt door de delen die in de grond zitten. Vooral bij bestratingen of andere verhardingen worden deze middelen gebruikt. Sommige soorten werken alleen in de wortels, andere soorten werken verder omhoog tot in de bladeren. De andere groep herbiciden zijn de bladherbiciden. Zoals het woord al zegt worden deze herbiciden opgenomen door de bladeren. De bladherbiciden worden het meest gebruikt. Deze zijn ook weer onder te verdelen in verschillende soorten.

De bladherbiciden

De bladherbiciden zijn in drie verschillende groepen in te delen: systematische bladherbiciden, contactherbiciden en meristeem herbiciden. Hieronder volgt een korte uitleg bij elk van deze groepen zodat je goed weet waarom en welke herbicide je kunt kopen.

Systematische bladherbiciden: deze herbiciden worden opgenomen door het blad en daarna via de sapstromen door het hele plantje getransporteerd, tot in de verste puntjes van de wortels. Deze middelen zijn erg effectief en worden daarom veel gebruikt bij hardnekkig onkruid. Een voorbeeld hiervan is de stof glyfosaat, die verwerkt is in de producten van Roundup. De herbiciden in deze groep werken het beste bij groeizaam weer. Bij goed weer groeien de onkruidplantjes het snelst, zodat de herbicide zich ook snel door het hele plantje begeeft. Veel zonlicht zorgt voor een goed proces. Daarbij mag het niet al te warm zijn, bij heet weer sterft het plantje boven de grond al af terwijl het middel de wortels nog niet had bereikt.

Contactherbiciden: zoals je al kunt afleiden uit de naam, sterft het onkruid af op de plaats waar de herbicide in contact is gekomen met het onkruid. Hierbij moet je dus opletten dat je goed het hele plantje inspuit met het middel. Je kunt deze herbiciden het beste aanbrengen na vochtig weer. Het onkruid is dan namelijk zachter en dan kan de herbicide makkelijker tot ver in het plantje komen. Als het gaat regenen nadat je het middel hebt aangebracht, spoelt het er weer af voordat het zijn werk heeft kunnen doen. Het is dus belangrijk om eerst goed de weersvoorspellingen te bekijken voordat je aan de slag gaat met herbiciden. Meristeem herbiciden: dit zijn middelen waarbij de hormoonhuishouding van de onkruidplantjes wordt aangetast. Dit wordt vooral veel gebruikt bij onkruid in graslanden. Gras heeft hier namelijk geen last van, omdat het geen bladeren heeft. Maar onkruid met bladeren groeit zich kapot door het gebruik van dit middel.

Waarom herbicide kopen?

Waarom zou je herbicide kopen? Zoals je hierboven hebt gezien, zijn er veel verschillende soorten herbiciden op de markt. Maar waarom zou je hier gebruik van maken? Door herbiciden te gebruiken bij het bestrijden van onkruid in je tuin, kun je het onkruid veel efficiënter aanpakken. Als je goed uitzoekt welk middel het beste van toepassing is in jouw situatie dan kun je ervoor zorgen dat je veel minder last hebt van onkruid in je tuin. En als er weer onkruid opkomt, kun je het snel en makkelijk weer laten afsterven. Met name Roundup heeft in de afgelopen decennia een grote bekendheid verworven. Het blijkt een middel te zijn wat goed zijn werk doet waarvoor je het hebt aangeschaft. En dat is natuurlijk positieve reclame. Als dit iedere keer wordt doorverteld, raken steeds meer mensen overtuigd van de waarde van deze middelen en zullen zij het ook aanschaffen.

Waar herbicide kopen?

Als je nu hebt besloten om een herbicide te kopen, waar kun je dan terecht? Er zijn verschillende tuincentra of bouwmarkten die deze producten aanbieden. Maar wil je makkelijk verschillende producten vergelijken, dan kun je beter een kijkje nemen op het internet. Er zijn veel verschillende websites waarop herbiciden worden aangeboden. Zo kun je makkelijk uitzoeken welk middel het beste van toepassing is op jouw situatie. Als je eerst uitzoekt welke soorten onkruid je in je tuin hebt en of deze vallen onder eenjarig of meerjarig onkruid, kun je uitzoeken welke herbicide daar het beste bij past. Ook kun je kijken welke manier van bestrijden je zelf het fijnste vindt. Wil je bijvoorbeeld werken met een sprayer of liever met een drukspuit? Er zijn verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Er zijn herbiciden die extra snel werken of die juist goed zijn tegen hardnekkig onkruid. Daarnaast kun je makkelijk de prijzen vergelijken van de verschillende firma’s die hun producten aanbieden op internet. Op die manier kun je de herbicide aanschaffen die het beste is om het onkruid in jouw tuin tegen te gaan en dat ook nog eens voor de beste prijs.